Mobilya Endüstrisinin İlham Veren Tasarımları 2023 Yılına Damga Vurdu

2023 yılı mobilya yan sanayi sektörü için yoğun bir seneydi. Mobilya aksesuarları endüstrisi estetik tasarımlar, fonksiyonel ürünler ve sürdürülebilir malzemeler ile ön plana çıkan İntermob Fuarı’nda ürünlerini sergiledi.

Çeyrek asırlık geçmişiyle, alanında Avrupa’nın ilk üç büyük fuarı içinde yer alan ve Avrasya’nın en büyük ve en kapsamlı ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan İntermob Fuarı, mobilya yan sanayi ve ahşap endüstrisinin dünya çapındaki pazarlara erişiminde etkili bir ticaret platformu olmanın yanı sıra geleceğe ilham veren yeni tasarımların geliştirilmesine de vesile oluyor. RX Tüyap ve MAKSDER iş birliği ile 30 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar 120.000 m2 kapalı alanda, 554 yerli ve yabancı firma ve firma temsilciğine ev sahipliği yaptı.

Fuarı, Avrupa, Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan Türkiye dahil 112 ülkeden toplam 37.610 nitelikli sektör profesyoneli ziyaret etti.

RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, 2023 yılında katılımcı firmaların %98’inin fuardan memnun ayrıldığını belirterek, “İntermob Fuarı, mobilya sektörünün öncüsü olan tasarımcılar, üreticiler ve tedarikçileri bir araya getirerek sektöre yön veren trendleri ve inovasyonları sergiledi. Fuar, estetik değeri yüksek mobilya aksesuarlarından, üretimdeki verimliliği artıran makinelere kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri bir araya getirdi.

2023, mobilya yan sanayi sektöründe sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı bir yıl oldu. Geri dönüştürülebilir malzemeler, enerji tasarruflu üretim süreçleri ve doğa dostu tasarımlar, ürün ve çözümlerle sektör, çevresel sorumluluğunu bir adım öteye taşıdı. Bu eko-dönüşüm, sektörde sadece ürünleri değil, aynı zamanda geleceği de şekillendirmenin adımlarını attı.

İntermob Fuarı'nın 2023’te gerçekleşen 25. edisyonu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kutlu 100. yılını karşılamamıza özel bir anlam kattı. Bu özel dönemde, mobilya aksesuarları sektörü İntermob'un 25 yıllık geçmişindeki birçok başarıya bir yenisini ekledi.” dedi.

İntermob 3 temel ilke ile büyüyerek yoluna devam ediyor:

Estetik ve fonksiyonel tasarım: 2023, mobilya aksesuarları sektöründe estetik tasarımların yanı sıra fonksiyonelliğin de ön planda olduğu bir yıl oldu. Akıllı depolama çözümleri, pratik ve şık tasarımlarla birleşerek endüstrinin hizmetine sunuyor.
Sürdürülebilirlik: Mobilya aksesuarları üreticileri, sürdürülebilir malzemeler ve üretim süreçlerine odaklanarak çevresel etkiyi azaltma çabalarını arttırdı. Sürdürülebilirlik, 2024'te de sektörün ana dinamiği olmaya devam edecek. Geri dönüştürülebilir malzemeler, enerji tasarrufu ve doğaya saygılı tasarımlar, sektörün çevresel etkisini azaltma hedefinde liderlik yapacak.
İnovasyon: Gelişen ve hızlanan üretim süreçleri ile mobilya endüstrisinde kullanılan yenilikçi tasarımların sayısı ve çeşitliliği arttı. Bu alandaki son gelişmeler, mobilya aksesuarlarını sıradan eşyalardan çıkarıp, yaşam alanlarını daha işlevsel ve estetik kılan özel parçalara dönüştürüyor.

İntermob, 2024’te de Yeni Trendlerin ve Teknolojilerin Vitrini Olmaya Devam Edecek

Mobilya yan sanayi sektörü, 2023 yılında estetik, fonksiyon ve sürdürülebilirlik odaklı bir büyüme yaşadı. İntermob Fuarı, sektördeki yenilikleri ve gelecek vizyonunu belirleyen önemli bir platform oldu. 2024 yılında, sektörün bu pozitif momentumunu sürdürmesi ve teknolojik, tasarımsal ve sürdürülebilirlik alanlarında daha da ilerlemesi bekleniyor.

Dünyadaki rakipleri ile yarışır hale gelen Türkiye’deki mobilya yan sanayisi 2024 yılında, küresel pazarlara daha fazla açılma hedefi ile ilerlemeye devam edecek. Uluslararası iş birlikleri, yeni pazarlara giriş stratejileri ve marka bilinirliğini artırma çabalarıyla sektörün uluslararası rekabet gücü artacak.

12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında her zamanki adresi olan İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını 26. kez açacak İntermob Fuarı, mobilya aksesuarları sektörünün küresel oyuncularını bu hedeflerle bir araya getirecek, yeni iş bağlantıları ve iş fırsatları yaratılmasına olanak sağlayacak.